У Києві та в передмісті дорожчає проїзд у маршрутках

14:51, 20.01.2017
У Києві та в передмісті дорожчає проїзд у маршрутках

Перевізники переклали свої витрати на зарплату водіям на пасажирів.

Приватні перевізники столиці та передмістя підвищують ціну на проїзд у маршрутках з 21 січня.

 

Якщо у Києві маршрутники підвищують ціну на проїзд містом на 1 гривню, то у містах поблизу столиці – в Ірпені і Бучі вартість проїзду в приміському транспорті (до столиці) зросте на 3-4 гривні.  

 

Про це повідомляють місцеві видання Києва і Бучі.

 

"Це пов’язано з підняттям мінімальної зарплати. З перевізниками провели переговори на рівні керівництва міста. Прийняли спільне рішення, що з суботи подорожчає проїзд у всіх маршрутках на 1 гривню. Тобто, якщо раніше за проїзд брали 4, 5, 6 гривень, тепер він становитиме 5, 6, 7 гривень", - розповів начальник комунальної служби перевезень КМДА Сергій Савтир газеті «Сегодня».

 

Нині у низці маршруток з’явились оголошення про подорожчання проїзду.

 

За словами перевізників, ціна зростає, бо зросло у вартості пальне і підняли мінімальну зарплату.

 

"Основні причини, які посприяли збільшенню вартості проїзду, це підвищення  мінімальної зарплати, подорожчання пального і вимога міської влади проводити заміну автопарку, закуповувати екологічно чистий транспорт не нижче стандарту Євро-4", - пояснив один зі столичних перевізників.

 

Водночас у КП "Київпастранс" запевняють, що проїзд в їхніх автобусах на 39 маршрутах поки що дорожчати не буде.

 

Водночас, з 21 січня подорожчає на 3-4 гривні проїзд у маршрутних таксі з Бучі та Ірпеня до Києва. І це при тому, що перевізники у цих містах вже підвищували вартість проїзду у листопаді 2016 року.

 

Як повідомляє портал Сity.bucha.org., з 21 січня з Бучі до Києва можна доїхати за 15 гривень (Склозавод – 16 гривень), а з Ірпеня – за 12 та 13 гривень.

 

Директор Ірпінського АТП №13250 Олександр Лабунський пояснив намір підвищити тариф зростанням вартості маршруток і їх ремонту, а також тим, що інші приміські перевізники вже давно підняли ціни.

 

Нині проїзд до Бучі коштує 12 гривень, а до Ірпеня – 10 гривень. 

 

При цьому, у Київській облдержадміністрації заявили журналістам, що приватні перевізники не зобов’язані ні з ким узгоджувати свої тарифи на проїзд.