На Євробаченні у Києві звучатиме білоруська

18:33, 22.01.2017
На Євробаченні у Києві звучатиме білоруська

Гурт Naviband, Білорусь (Фото: Максим Тарналицкий)

Вперше на Євробаченні, що пройде у травні 2017 року в Києві, звучатиме пісня білоруською.

Відбір у Мінську виграв молодий гурт Naviband. Артем Лук'яненко та Ксенія Жук представили композицію «Гістория Майга жицця».

Дует утворився в 2014 році і вже випустив два альбоми. Дебютний альбом гурту потрапив до десятки кращих у 2014 році за версією музичних експертів Білорусі.

Глядачі поставили групі Naviband тільки 6 балів, зате професійне журі - 12 балів. Друге місце зайняла група Nuteki, третьою стала Анастасія Шеверенко. Кращою на думку телеглядачів стала група «PROвокація» з композицією My love.

Гурт Naviband брав участь у відборі на Євробачення минулого року. Тоді оригінальна композиція білоруською не отримала популярності.

Naviband також підтримали міжнародні експерти. Як повідомляє прес-служба Белтелерадіокомпанії, перед фіналом було проведено голосування серед міжнародних експертів, щоб дізнатися вподобання європейської публіки. В якості суддів були обрані представники телекомпаній тих країн-учасниць «Євробачення», які показали хороші результати на міжнародному конкурсі минулого року, - Польщі, Греції, Мальти, України, Болгарії, Австралії, Італії, Вірменії, Ізраїлю.