У Донецьку сепаратисти обговорюють залпи «Градів» з житлових районів Донецька (відео)

20:10, 03.02.2017
У Донецьку сепаратисти обговорюють залпи «Градів» з житлових районів Донецька (відео)

Важку артилерію розміщено у мирних кварталах Донецька.

Служба безпеки України оприлюднила телефонну розмову колишнього самопроголошеного «голови народної ради ДНР», відомого сепаратиста Андрія Пургіна і самопроголошеної "депутатки ДНР" Тетяни Дворядкіної.

 

Відповідне відео СБУ розмістила на каналі YouTube  у п’ятницю.

 

У спецслужбі наголошують, що ця розмова Пургіна і Дворядкіної підтверджують, що терористи ведуть обстріли підконтрольних українській владі територій з житлових кварталів Донецька.

 

"Перехоплені розмови легалізовані слідством та будуть долучені до кримінальної справи про створення терористичної організації "ДНР", - зазначають в СБУ.

 

Так, Дворядкова каже Пургіну: "Щойно тут "Гради" повз нас прочесали", на що той відповів: "Від нас летить, тільки від нас".

 

Під час розмови Пургін каже, що коли під його будинком починаються залпи, уся багатоповерхівка ледь не здригається. Але це викликає у нього лише сміх. Мовляв, "до нас назад не прилетить". 

 

Нагадаємо, мешканці окупованого Донецька, волонтери і активісти оприлюднили багато відео і досліджень, які засвідчують, що окупанти обстрілюють позиції ЗСУ в районі Авдіївки з «Градів», які встановлено у мирних кварталах міста.

 

Цинічний розрахунок ворога полягає у тому, що захисники України не відкриватимуть вогонь у відповідь по мирним мешканцям.