У Авдіївці відновили електропостачання

07:30, 06.02.2017
У Авдіївці відновили електропостачання

Робота польових кухонь в Авдіївці усе ще актуальна. (Фото ДСНС України)

Електропостачання відновлено майже в усьому місті Авдіївка станом на вечір неділі. Тривають відновлювальні роботи на Авдіївському коксохімічному заводі, без світла лишаються лише кілька вулиць і мікрорайон "Ювілейний".

 

Усі школи міста відновлюють навчання у понеділок.

 

Про це повідомляють представники уряду, місцевої влади і рятувальники.

 

"Залишаються не підключеними лише мікрорайон "Ювілейний", вулиці Грушевського, Маяковського, Степна, Незалежності, 50-ти річчя АКХЗ, Пархоменко та вулиця Донецька", - йдеться у повідомленні.

 

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що 6 лютого усі школи Авдіївки готуються відновити навчання.  

 

"До Авдіївки прибули фахівці-проектувальники для обстеження багатоповерхівок, документування руйнувань і технічних висновків для наступного їх відновлення. Продовжуємо складати акти обстежень руйнувань цивільних об’єктів міста. Рементно-будівельні бригади продовжували склити вікна багатоповерхівок. Сьогодні засклили вікна близько 100 квартир. Перед включенням електропостачання провели профілактичний ремонт поверхових розподілювальних щитків у багатоповерхівках, підключили до електромережі 18 точок, які були пошкоджені внаслідок обстрілів", - зазначив пан Жебрівський.

 

У неділю до Авдіївки приїжджала в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, яка оцінила роботу лікарні. На прикладі організації роботи медиків в Авдіївці у міністерстві вже планують розробити алгоритм дій для інших міст України. Зокрема, для прифронтових територій.

 

За даними віце-прем'єра Геннадія Зубка, в Авдіївці теплопостачання переведено з аварійного режиму на резервних генераторах  на стабільний режим. Зараз у місті працює 10 бригад рятувальників та 6 бригад комунальних служб з відновлення житлового сектору.

 

За його словами, зараз основне завдання - повністю відновити всі системи життєзабезпечення, налагодити освітній процес для дітей, відновити житловий фонд.

 

"Окремий уклін нашим військовим - 72-ій бригаді, яка боронить нашу землю і тримає тил. Ми вкотре довели, що ми єдині, вміємо швидко реагувати на кризові ситуації і дійсно разом можемо подолати всі виклики. Без сумніву і надалі будемо відстоювати кожний квадратний кілометр, на який тільки наважиться посягнути агресор", - написав пан Зубко ц соцмережах.

 

"У місті відновлено вуличне освітлення. Продовжуються роботи з переходу водопостачання на цілодобовий режим", - додає речник Президента Святослав Цеголко.

 

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман подякував усім відповідальним службам, злагоджена робота яких дозволила відновити енергопостачання в Авдіївці, та усім українцям за допомогу мешканцям міста.

 

"Я хочу подякувати всім, хто вдень і вночі працював, щоб забезпечити життєдіяльність, а з іншого боку, зробити все, щоб відновити енергопостачання. Тепло, вода, електроенергія - це надзвичайно важливо", - наголосив прем'єр.

 

І підкреслив, що «жителі Авдіївки є великими людьми, абсолютно стійкими, які не піддавалися на будь-які провокації».

 

Раніше про відновлення енергопостачання повідомив у Facebook  Президент Петро Порошенко. Утім, тоді йшлося лише про окремі райони міста.

 

"Так! Нарешті Авдіївка зі світлом! Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський щойно доповів про відновлення електропостачання Авдіївки. Вдячний злагодженій роботі українського уряду, Державної служби надзвичайних ситуацій, славетним українським військовим, які зробили все можливе для того, щоби не дати Російській Федерації спровокувати гуманітарну катастрофу й дестабілізувати ситуацію як у Авдіївці, так і по всій лінії фронту", - написав глава держави.