Податкова міліція розсварила міністра і голову податкового комітету Ради

21:44, 07.02.2017
Податкова міліція розсварила міністра і голову податкового комітету Ради

Податкова міліція "Шредінгера": для депутатів жива, для міністра - ні

Відновлення податкової міліції розсварило Міністра фінасів Олександра Данилюка та Голову комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики ніну Южаніну.

Конфлік виник через відновлення повноважень податкової міліції, скасованих з початку 2017 року змінами до Податкового кодексу.

"Комітетом з питань податкової та митної політики на засіданні 7 лютого 2017 р. було прийнято рішення виправити технічну неточність щодо податкової міліції шляхом внесення відповідної правки до законопроекту №0940 "Про внесення змін до Податкового кодексу", - повідомила Ніна Южаніна.

При цьому вона наголосила, що немає жодних законних причин вважати податкову міліцію ліквідованою.

Міністр фінансів Олександр Данилюк має іншу думку та побоюється, що ініціатива Южаніної негативно вплине на перспективу створення нової Фінансової поліції.

"Сьогодні депутати Податкового комітету Верховної Ради ініціювали зміни, якими відновлять податкову міліцію, попри позицію Мінфіну. Це спроба повернути корупційну спадщину податкової міліції. Якщо Парламент підтримає ці зміни, орган, який роками «кошмарив» бізнес, буде знову легітимізований", - прокоментував Данилюк.

Він звинуватив членів податкового комутету Верховної ради у тому, що вони намагаються зірвати реформу та закликав не голосувати за поправки, що відновлять Податкову міліцію.