Банда «Гіві» зазнала найбільших втрат під Авдївкою

16:08, 08.02.2017
Банда «Гіві» зазнала найбільших втрат під Авдївкою

Бойовики вважають вбивства "Мотороли" (праворуч) і "Гіві" ланками одного ланцюга.

Бандформування «Сомалі» під керівництвом Михайла Толстих на прізвисько «Гіві» зазнало понесло дуже важкі втрати внаслідок численних авантюрних та безглуздих атак українських позицій під Авдіївкою протягом останніх днів.

 

Тож у вбитого у середу вранці «Гіві» вистачало ворогів навіть серед бойовиків ДНР.

 

Про це заявив речник Міноборони України Олександр Мотузяник в середу.

 

За його словами, так званий полковник російсько-окупаційних військ "Гіві" був убитий вранці у Макіївці, а не у Донецьку.

 

При цьому полковник Мотузяник нагадав чисельні воєнні злочини "Гіві": "Толстих ще з весни 2014 року брав активну учать в бойових діях проти українських військ і зробив швидку кар’єру, ставши одним із піар-героїв бойовиків та російської пропаганди. Проте зловісну славу та нагороди від окупаційної адміністрації він отримав, заплямувавши свої руки кров’ю українців. На совісті "Гіві" – обстріли міст і сіл з важкого озброєння, знущання над полоненими українськими військовими, жорстоке поводження з цивільними, мародерство та інші воєнні злочини".

 

За даними української розвідки, саме банда «Сомалі» зазнала найважчих втрат під час атак позицій ЗСУ під Авдіївкою.

 

"Останнім часом бандформування "Сомалі" понесло важкі втрати внаслідок численних авантюрних та безглуздих атак українських позицій під Авдіївкою – так само, як і в Донецькому аеропорту восени 2014 року. Таким чином, у Михайла Толстих було чимало ворогів та недоброзичливців, і сьогодні багатомісячна звивиста та кривава стежка бойовика закономірно урвалася", - додав полковник Мотузяник.

 

Нагадаємо, що у середу вранці у своєму кабінеті з ручного вогнемета РПВ "Джміль" був убитий ватажок банди "Сомалі" Михайло Толстих, більш відомий як "Гіві".

 

Бойовики вже встигли звинуватити у смерті "Гіві" українські розвідувально-диверсійні групи.

 

У так званій "прокуратурі ДНР" бойовиків вважають, що вбивства "Гіві" і "Мотороли" (підірваний у ліфті в Донецьку 16 жовтня 2016 року), є ланками одного ланцюга.

 

Ватажок ДНР Олександр Захарченко вважає, що терориста «Гіві» вбили підло. І погрожує й надалі вбивати українських воїнів.

 

«Звертаюся до української влади і військовослужбовців: "Всіх ви нас не перестріляєте. Ми будемо приходити до вас мертвими. І все одно ми вас будемо вбивати», -  не вгамовується ватажок терористів Захарченко, який раніше мріяв «захопити Київ і Лондон».

 

У Кремлі категорично відкинули звинувачення в можливій причетності Росії до вбивства ватажка угруповання "Сомалі".