В Казахстані військовий вертоліт посадили на шосе, щоб запитати дорогу (відео)

10:35, 16.02.2017
В Казахстані військовий вертоліт посадили на шосе, щоб запитати дорогу (відео)

В Казахстані військові запитують дорогу. Навігація - не їх методи. (скріншот відео)

У Казахстані військовий вертоліт Мі-8МТ здійснив посадку на шосе, щоб запитати дорогу у далекобійників. Екіпаж літака хотів потрапити до Актобе (колишній Актюбинськ), розташованого на заході Казахстану недалеко від кордону з Росією.

Відео з місця події зняв один із зупинених водіїв. Події відбувалися на трасі Шимкент-Актобе біля селища Карабутак Актюбинського району під час завірюхи.

У ролику видно, як з вертольота виходить один з членів екіпажу і біжить фури, що стоїть на дорозі, щоб переговорити з водієм. Потім повертається назад, і вертоліт летить.

В цей час один з далекобійників по рації передає свою розмову з льотчиком, який запитав: "Чоловіки заблукали, поки кружляли. Вони не зрозуміли вони, в якій стороні Актюбінськ".




Новиннєвий портал nur.kz опублікував повідомлення Міноборони Казахстану щодо інциденту. Військові пояснили, що вертоліт Мі-8МТ виконував навчально-бойову задачу, в ході якої відпрацьовував питання відновлення візуальної орієнтування, в тому числі методом опитування.

"... Екіпаж, оцінивши умови безпеки, справив навчальну посадку на автомобільну дорогу, уточнив місцезнаходження найближчих населених пунктів, стан доріг, справив зліт і завершив виконання завдання, здійснивши доповідь".