Віце-президента Samsung арештували через підозру в корупції

07:31, 17.02.2017
Віце-президента Samsung арештували через підозру в корупції

Хабар Лі Чже Йона за право успадкувати крісло керівника міжнародної компанії призвів до проблем (ЕРА)

Один з найбагатших бізнесменів Південної Кореї, віце-президент і фактичний глава компанії Samsung Electronics Лі Чже Йон заарештований у зв'язку з корупційним скандалом, який призвів до імпічменту президента країни Пак Кін Хє, повідомляє BBC.

Лі Чжен Йона у січні протягом 22 годин допитували у корупційній справі, однак тоді слідство не знайшло вагомих підстав для його взяття під варту.

"У світлі нових доказів і нового обвинувачення вирішено, що арешт - необхідний запобіжний захід", - повідомляє прес-служба суду в Сеулі.

Його звинувачують у незаконній передачі коштів у фонди, підконтрольні Чхве Сун Сіль - подрузі президента Південної Кореї Пак Кін Хє. Раніше слідство встановило, що Чхве Сун Сіль незаконно змушувала бізнесменів вносити багатомільйонні пожертви у два пов'язаних з нею неурядових фонди. Саме з розслідування діяльності цих фондів розпочався корупційний скандал, який призвів до оголошення імпічменту Пак Кін Хє.

За версією звинувачення, Лі переказав 41 мільярдів вонів, це приблизно 36 мільйонів доларів, в один з фондів Чхве Сун Сіль.

Корупційний злочин віце-призедент Samsung для того, щоб уряд, закрив очі на передачу керівної посади в корпорації у спадку. Слідство не виключає, що пожертви можна розцінити як хабар.

Раніше Лі Чже Йон визнав, що Samsung забезпечила доньку Чхве Сун Сіль породистим конем для занять спортом, про цей подарунок він тепер шкодує.

"Ми зробимо все, що в наших силах, щоб на майбутніх судових засіданнях вдалося добитися справедливості", - йдеться в повідомленні Samsung Group, яка також наполягає на невинуватості свого топ-менеджера.

Лі Чже Йон офіційно займає посаду віце-президента Samsung, однак після того як його батько і президент компанії Лі Гон Хі зазнав інфаркту, Лі Чже Йон вважається фактичним главою корпорації.