Парламентарі Нідерландів підтримали ратифікацію асоціації Україна-ЄС

20:45, 23.02.2017
Парламентарі Нідерландів підтримали ратифікацію асоціації Україна-ЄС

Генеральні штати Нідерданди підтримали важливе для України рішення в останній день сесії.

Нижня палата парламенту Нідерландів схвалила законопроект, яким вводиться в дію ратифікація Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

 

За документ проголосували 89 зі 150 депутатів в Гаазі у четвер. При цьому, 55 проголосували проти.

 

Голосування було поіменним.

 

Пропозиця соціалістів, спрямована на те, щоб Україна підписала додаток з так званими "занепокоєннями Нідерландів", підтримки не знайшла і була відхилена.

 

Для завершення ратифікації документ має бути також затверджений Верхньою палатою парламенту Нідерландів.

 

Очікується, що голосування щодо цього питання відбудеться після 15 березня, коли в країні мають відбутися вибори до Нижньої палати.

 

Президент України Петро Порошенко одразу привітав рішення нижньої палати парламенту Нідерландів щодо ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

 

"Вітаю рішення Нижньої палати парламенту Нідерландів щодо ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Дякую Марку Рютте та парламентській більшості за далекоглядну позицію та підтримку взаємовигідного проекту. Очікуємо на рішення Сенату", - написав Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

 

Нагадаємо, у квітні минулого року у Нідерландах відбувся консультативний референдум, на якому більшість проголосувала проти ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

 

Уряд Нідерландів виступив за пошук рішення, яке б давало можливість зняти висловлені під час кампанії "занепокоєння" виборців і при цьому ратифікувати документ.

 

В середині грудня минулого року лідери Євросоюзу погодили запропоновані Нідерландами пропозиції щодо умов завершення ратифікації у країні Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

 

На сьогодні Нідерланди є єдиною країною Євросоюзу, яка не ратифікувала документ.