Під Попасною виявили вибухівку біля редуту блокувальників (фото)

15:49, 04.03.2017
Під Попасною виявили вибухівку біля редуту блокувальників (фото)

Вибухівка знайдена під мостом у Золотому. (Фото поліції Луганщини)

Поліція виявила вибухові пристрої і боєприпаси біля одного з наметів учасників торгової блокади у Попаснянському районі Луганської області в суботу.

 

Про це повідомляє прес-служба поліції Луганщини.

 

Вибухівку знайшли під автомобільним мостом, який проходить над залізничною колією 42-го кілометру залізничного шляху між станціями «Шепілове» - «Світланове». Сам міст розташований в місті Золоте-1.

 

«Під час проведення слідчо-оперативних дій, під однією з опор мосту, де розташовано намет активістів-блокадників, співробітниками поліції виявлені міна «МОН-50», ручна наступальна граната (РГН), близько двох кілограмів тротилу із необхідними пристроями для здійснення вибухів, димові шашки, вогнеприводний шнур, патрони», - йдеться у повідомленні поліції.

 

 

Частина боєприпасів була складена в картонному коробку. Тоді як міна, кілька запалів і димових шашок були приховані поруч.

 

 

Речник поліції Луганщини Тетяна Погукай зазначає у Facebook, що наразі на місці «проводяться оперативно-слідчі дії, працюють експерти криміналісти-вибухотехніки».

 

За її словами, жодної протидії поліції активісти не чинили.

 

Даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

 

Раніше у "Штабі блокади" заявили про те, що поліція готує провокації проти активістів, а до їхніх "редутів" прибули посилені підрозділі поліції.

 

"Вони вимагали надати доступ до приміщень аби провести обшук. За їхніми словами, вони отримали інформацію, нібито всі кімнати забиті зброєю", - йшлося у повідомленні "Штабу".

 

До наметів правоохоронців не допустили й вони провели огляд території поруч.

 

"У кущах, доблесними вартовими правопорядку, була знайдена речовина, схожа на тротил, граната РГД-5 і набої. При цьому, все було у розібраному стані, у вигляді "конструктору", - стверджують активісти і додають, що не збираються залишати "редут".

 

Нагадаємо, що активісти торгової блокади виступають за повне припинення торгівлі (зокрема й вугіллям) з самопроголошеними ДНР і ЛНР.