У центрі Києва закидали камінням офіс Ахметова і Альфа-банк (фото)

21:19, 14.03.2017
У центрі Києва закидали камінням офіс Ахметова і Альфа-банк (фото)

Найбільші сутички з поліцією блокувальники влаштували під Альфа-банком.

Прихильники торгівельної блокади окупованих територій Донбасу закидали петардами і камінням спочатку офісу компанії українського бізнесмена Ріната Ахметова на вулиці Десятинній, а потім відділення «Альфа-банку» на Хрещатику в центрі Києва ввечері.

 

На заваді активістам стали кордони правоохоронців, виникло кілька сутичок.

 

Про це повідомляють українські ЗМІ з місця подій.

 

Усе почалося на Майдані Незалежності, де другий вечір поспіль проходить акція на підтримку торгівельної блокади.

 

 

Цього вечора кілька сотень людей з прапорами України розташувалися біля стели Незалежності, де виступали з промовами окремі учасники добровольчого руху.

 

 

Частина активістів на чолі з лідером ОУН Миколою Коханівським намагалася пройти до офісу компанії українського бізнесмена Ріната Ахметова, що на вулиці Десятинна, але їм перекрили шлях правоохоронці.

 

"Сьогодні ми так само можемо ще раз сходити до Ріната Ахметова. Ми можемо сходити навідати його офіс, я закликаю це зробити добровольців раз ми вже тут зібрались. Активісти хочуть нагадати, що йому не місце в Україні", - закликав Коханівкський.

 

Тож біля офісу олігарха мітингувальники палили фаєри та димові шашки, жбурляли у вікна каміння. Проте жодного вікна розбити не вдалося - вікна виявились броньованими.

 

Закидавши спецпризначенців петардами активісти розвернулися і пішли назад на Майдан.

 

Як повідомляє Громадське, кілька десятків мітингувальників на чолі з Коханівським пішли  інший бік і прийшла до офісу "Альфа-Банку" на Хрещатику. Відділення банку закидали камінням та бруківкою, побивши скло. Наразі будівля оточена силовиками.

 

 

Активісти намагалися прорвати кордон поліції, жбурляти каміння і петарди через голови правоохоронців і тут їм таки вдалося розбити вікна та розсувні двері, зламати вивіску з підсвіткою у вигляді великої червоної літери "А".

 

 

 Відбулася сутичка, під час якої правоохоронці застосували сльозогінний газ, після чого, активісти відступили, повідомляє «Укрінформ».

 

Нагадаємо, напередодні спецпризначенці розігнали учасників блокади торгівлі з окупантами у Кривому Торці, через що кілька сотень киян зібралися на акцію протесту на Майдані Незалежності у Києві 13 березня.

 

Після цього, з понеділка на вівторок окремі регіони України охопили нічні мітинги активістів.