Надія Савченко зізналася у спільних стрільбах з бойовиками

08:40, 18.03.2017
Надія Савченко зізналася у спільних стрільбах з бойовиками

Надія Савченко із "чудовими хлопцями" з ДНР.

Народний депутат Надія Савченко підтвердила на допиті в СБУ інформацію російських ЗМІ про її участь у спільних стрільбах із бойовиками терористичної ДНР на окупованій території Донбасу наприкінці лютого 2017 року.

 

Про це повідомив голова СБУ Василь Грицак.  

 

За його словами, співробітники СБУ вже проводили допит Савченко через її поїздку до окупованого Донецька.

 

«На більшість питань, які ставив слідчий, вона, посилаючись на статтю 63 Конституції, відмовлялася відповідати. Але водночас підтвердила факти, оприлюднені у ЗМІ, щодо участі у стрільбах разом з учасниками незаконних збройних формувань», – у чергове повідомив пан Грицак в ефірі одного з телеканалів.

 

За його словами, СБУ перевіряє інформацію щодо можливого підбурювання Надії Савченко українських військових до акцій непокори.

 

Як повідомляла «УМ», 24 лютого народний депутат Тетяна Ричкова (фракція «Блок Петра Порошенка») заявила з парламентської трибуни, що Савченко на Донбасі підбурювала українських військових «йти на Київ скидати цю владу», але доказів на підтвердження своїх слів не подала.

 

Вона закликала СБУ і Генеральну прокуратуру України відкрити з цього приводу кримінальне провадження.

 

Сестра Надії Савченко – Віра спростувала цю інформацію.

 

26 лютого російське видання «Комсомольская правда» повідомило, що під час поїздки на окуповані території Савченко заявила, що стріляла з бойовиками ДНР на навчальних стрільбах.

 

«Вони чудові хлопці. Ми цілком можемо дружити і чудово співіснувати у рамках єдиної держави. Краще б Україною керував Путін, а не Порошенко», – цитувала «Комсомольская правда» Савченко за підсумками прес-конференції в Донецьку.

 

Сама Надія Савченко пізніше заперечила цю інформацією російських ЗМІ, назвавши її «брехнею».

 

Савченко потрапила до окупованих Донецька і Макіївки разом із керівником центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном, де відвідала окремих українських військовополонених.

 

Згодом Савченко опублікувала список українських полонених, яких відвідала на окупованій території.

 

Тоді як Служба безпеки України скасувала дозвіл Володимиру Рубану на перетин лінії розмежування.