У Луганську звання доктора наук дали бійцеві ММА Джеффу Монсону

16:18, 22.03.2017
У Луганську звання доктора наук дали бійцеві ММА Джеффу Монсону

Джефф Монсон та Олена Трегубенко: фейкові ректор та доктор наук (РІА)

В найбільшому "університеті" окупованого Луганська звання почесного доктора наук дали бійцеві, що виступав у змішаних єдиноборствах, Джеффу Монсону.

Джефф Монсон отримав диплом почесного доктора наук невизнаного Луганського національного університета імені Тараса Шевченка, якому бойовики досі не змінили українську назву.

Отримав звання доктора наук Монсон "за ефективну діяльність, спрямовану на популяризацію духовних цінностей, здорового способу життя серед студентської молоді, а також вагомий внесок у розвиток міжнародного співробітництва, фізкультури і спорту в університеті", - повідомили ректор фейкового вузу Олена Трегубенко, що перебуває у базі сайту "Миротворець".

Спортсменові у стилі ММА дуже сподобалося нове звання.

"Я хочу подякувати всім, я відчуваю себе як вдома в Росії і в Луганську. Я відчуваю, що люди, які живуть в Луганську, як ніби моя власна сім'я. І хочу висловити подяку за ту велику честь, яку надав мені університет своєю нагородою" , - сказав Монсон.

Під час вручення Оленою Трегубенко диплому почесного доктора наук невизнаного вузу Джеффові Монсону поряд з ними були присутні й інші особи, наприклад одягнений у шкіряну куртку Віталій Кішкінов, що очолює байкерів клубу "Нічні вовки" на окупованій території Луганщини.

Перекладачем виступав Сергій Єлісєєв, ставший викладач кафедри англійської філології.

У президії також дозволили посидіти завідуючому кафедри олімпійського та професійного спорту, професору Георгію Максименко.

Нагадаємо, що Джефф Монсон американський спортсмен: греплер, борець бразильського дзюдзюцу, боєць змішаного стилю і боксер. З 2013 року практично завершив спортивну кар'єру, після чого фактично перебрася до Росії.

Джефф Монсон 10 вересня 2016 року отримав паспорт "ЛНР". У 2014 році він подавав документи, щоб отримати російське громадянство, але пропагандистські  ЗМІ до цього часу не повідомили про те, що бійцеві ММА було надано громадянство Росії.