У Білорусі схопили 26 осіб з символікою Азову та Антимайдану (відео)

07:32, 24.03.2017
У Білорусі схопили 26 осіб з символікою Азову та Антимайдану (відео)

Так виглядає страшна зброя "українських бойовиків" для КДБ Білорусі (БелТА)

Комітетом держбезпеки Білорусі затримано 26 бойовиків  із організацій "Білий легіон" та "Молодий фронт", у яких нібито була символіка "Азова та УНА-УНСО, а також Антимайдану.

"Затримані активісти "Білого легіону" на чолі з Мирославом Лозовським, а також "Молодого фронту" на чолі з Дмитром Дашкевичем - всього 26 чоловік", - повідомило видання БелТА.

У КДБ Білорусі сетверджують, що провели 29 обшуків за місцями їх проживання, перебування та зберігання предметів і документів.

При цьому вилучили вогнепальну зброю, гранати, набої, ножі, гроші та агітаційні матеріали.

"Вилучено автомат Калашникова, 3 карабіна, 2 пістолети, набої, гранати, кийки, метальні ножі і сокири, предмети і речовини для виготовлення саморобних вибухових пристроїв, військова форма, бронежилети, каски, медичні аптечки натовського зразка, різна атрибутика батальйону "Азов", "тактичної групи Білорусь", УНА-УНСО, а також посібники по веденню бойових дій в місті", - стверджується в повідомленні білоруської спецслужби.

При цьому з'явилося повідомлення, що зброю мали використати під час масових акцій протесту, що планують в найбільших містах Білорусі 25 березня. Мітингарі планують продовжити акції непокори щодо скандального "декрету № 3" про неробство.

У КДБ впевнені, до Білорусі прибудуть додаткові "бойовики з України".

Варто відзначити, що у відеосюжеті БелТА видно, що "агітаційні матеріали українських бойовиків" - це також наліпки "за Новоросію", "Антимайдан" і "революції не буде" зі слідами черевиків на біло-червоно-білому прапорі.




Білоруські опозиційні діячі в Твіттері прокоментували затримання.