У Полтаві кинули коктейль Молотова на подвір’я депутата Матвійчука

09:32, 10.04.2017
У Полтаві кинули коктейль Молотова на подвір’я депутата Матвійчука

Полтавську міськраду заблоковано, чиновники не можуть потрапити на роботу 10 квітня.

Активісти продовжують блокувати міськраду Полтави і протестувати проти мера Олександра Мамая станом на ранок понеділка. При цьому, одного з лідерів протестувальників, депутата міськради Юліана Матвійчука намагалися залякати: на подвір’я його матері кинули запальну суміш в ніч на понеділок.

 

Про це повідомив сам Юліан Матвійчук у Facebook.

 

За його словами, коктейль Молотова кинули на обійстя в бік сараю, який згорів. Сталося це за адресою у Полтаві, де «свободівець» Матвійчук офіційно ареєстрований, але не проживає.

 

Зауважимо, що Матвійчук в останні дні став одним із очільників боротьби полтавців проти мафії забудовників. Тож депутат-"свободівець" Київської облради Олександр Аронець вважає, що "події у Полтаві перетворюються на війну громади  з бандою мера Мамая". 

 

«Рада повністю заблкована, чекаємо мера. Пролилася кров! Сесію негайно!», - написав пан Матвійчук вже у понеділок вранці.

 

Станом на 09:00 ранку біля міської ради знову збирається віче – громада вимагає проведення позачергової сесії та відставки міського керівництва.

 

Зазначимо, що зараз у Полтаві заблоковано будь-яку роботу міської ради та виконкому – в адміністративній будівлі розташований Штаб супротиву з числа місцевих активістів з патріотичних сил.

 

Ще 6 квітня полтавці озвучили низку вимог з приводу масових сутичок завезених «тітушок» із місцевою громадою, що відбулися в місті напередодні. Однією з вимог є скликання позачергової сесії міськради із розглядом питань про мораторій на будівництво МАФів та про відставку керівництва міста.

 

Міський голова Полтави Олександр Мамай досі не з’явився до людей та не оприлюднив жодної заяви щодо кривавих подій у місті. Тим часом у неділю будівлю міської ради обшукали піротехніки з собаками – шукали вибухівку.

 

Нагадаємо, 5 квітня біля газетної арки по вул Соборності у Полтаві розпочалась акція протесту. Активісти хотіли відстояти арку задля повернення їй первісного вигляду.

 

Згодом розпочались сутички, внаслідок чого трьох людей госпіталізували. Поліція затримала вісьмох найактивніших осіб. Двох поранених під час сутичок у центрі Полтави прооперували.

 

6 квітня у Верховній Раді України було зареєстровано проект постанови про призначення позачергових виборів міського голови Полтави.

 

Після сутичок біля газетної арки поліція відкрила п'ять кримінальних проваджень.

 

В суботу у Полтаві відбувся пікет під приміщенням будівлі Головного управління Національної поліції в області. У ці ж дні вандали розбили молотком меморіальні дошки Симону Петлюрі та героям АТО.