Підривники автобуса "Боруссії" у Дортмунді залишили записку

07:25, 12.04.2017
Підривники автобуса "Боруссії" у Дортмунді залишили записку

Вікна автобуса футбольної команди пошкодило серією вибухів

Поліція Дортмунда повідомляє, що поблизу місця вибухів, що пролунали перед четвертьфінальним матчем Ліги чемпіоні, вони знайшли записку від підривників, у якій вони взяли на себе відповідальність за вибух.

Про це повідомила на прес-конференції представник прокуратури, передає DW.

Вона відмовилася розкривати зміст записки, заявивши, що правоохоронці вивчають знахідку. У прокуратурі уточнили, що розглядають всі можливі версії події, але поки ніщо не вказує на те, що інцидент слід кваліфікувати як теракт. На даний момент розслідування проводиться за підозрою в замаху на вбивство.

Очільник поліції Дортмунда Грегор Ланге заявив, що правоохоронці виходять з того, що це була навмисна атака на команду "Боруссія".

На місці події був також виявлений ще один підозрілий предмет, схожий на вибухівку, але пізніше стало відомо, що це сміття.

Футболіст дортмундської "Боруссії" Марк Бартра у результаті вибуху отримавпоранення, аджеспортсмен у момент вибуху знаходився в автобусі якраз біля вікна.

Лікарі зафіксували у гравця поріз правої руки і психологічний шок, у соцмережах повідомляють, що футболіст отримав перелом променевої кістки та пошкодив зап'ясток.

"Автобус команди атакували. Всі гравці, персонал перебувають в шоці. Про такі події неможливо не думати. Сподіваюся, що команда буде конкурентоспроможною в завтрашньому матчі, незважаючи на цю ситуацію", – сказав генеральний директор німецького футбольного клубу "Боруссія" Ханс-Йоахім Ватцке про вибух біля автобуса його команди 11 квітня.