У Чорногорії затримали учасницю газових оборудок депутата Онищенка

16:53, 12.04.2017

Українку Ірину Мусієнко затримали правоохоронці Чорногорії в аеропорту Подгоріца минулої п’ятницю. Жінка підозрюється в участі в так званій "газовій схемі" депутата Олександра Онищенко, який переховується від українських слідчих за кордоном.

 

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у середу.

 

«7 квітня 2017 року в аеропорту Подгоріца владою Чорногорії за орієнтуванням Департаменту Інтерполу та Європолу затримано громадянку України Мусієнко І.М., яка підозрюється в участі в так званій "газовій схемі" депутата Онищенко», - йдеться у повідомленні.

 

Щодо пані Мусієнко розпочато процедуру екстрадиції до України.

 

"В день перших затримань учасників "газових схем" - 15.06.2016 Мусієнко І.М. покинула територію України та до теперішнього часу не поверталась", - повідомляє прокуратура.

 

Ще 13 серпня 2016 року її було оголошено у розшук, згідно постанови детектива НАБУ.

 

За даними слідства, в «газових оборудках», які інкримінують депутату Олександру Онищенко, фігурують близько 20 людей.

 

Втікач Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

 

Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт, але напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко залишив Україну.