Роману Насірову видалили ендокринний орган

21:42, 28.04.2017

Відстороненого голову Державної фіскальної служби Романа Насірова прооперували і видалили один з ендокринних органів в Українському науково-практичному центрі ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів та тканин МОЗ України в п’ятницю.

 

Керував операцією директор медзакладу – професор Олександр Ларін.

 

Про це повідомляє ТСН.

 

"У будь-якого хворого є багато органів, які пов'язані з ендокринною системою. А розголошувати – не маємо права", - відповів пан Ларін журналістам після операції на питання, який саме ендокринний орган видалили Насірову.

 

Хірургічне втручання тривало три години, після чого Насірова перевезли з операційної до реанімації, в операційному блоці були присутні тільки медики та журналісти.

 

Згодом до реанімації приїхали родичі.

 

"Нормально все", - запевнив завідувач хірургічним відділенням Центру ендокринної хірургії Володимир Паламарчук. А професор Ларін додав, що хворобу діагностували три тижні тому, тож операція була термінова, але планова.

 

Лікарі запевняють, що пацієнт житиме, але ще добу Насіров перебуватиме в палаті інтенсивної терапії, а далі переміститься до звичайної.

 

Цікаво, що на час операції електронний браслет, який відслідковує пересування Романа Насірова, з ноги не знімали. Лікарям він не заважав і помилково не спрацьовував.

 

Нагадаємо, 2 березня у лікарні "Феофанія", яка підпорядкована Державному управлінню справами, Насірову поставили діагноз "інфаркт міокарда".

 

Серцевий напад у Насірова буцімто стався у той момент, коли його прийшли заарештовувати детективи Національного антикорупційного бюро за підозрою у мільярдних зловживаннях.

 

Важкий стан пацієнта мав завадити його арешту. Утім, зрештою, підозрюваний таки постав перед судом для обрання запобіжного заходу, а комісія Міністерства охорони здоров’я кількома тижнями пізніше спростувала поставлений у "Феофанії" діагноз.

 

У четвер Солом'янський районний суд Києва продовжив на 60 днів запобіжний захід відстороненому на час слідства голові Державної фіскальної служби Роману Насірову у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави 100 мільйонів гривень.