У Манчестері підірвали фанатів Аріани Гранде на концерті: 22 загиблих

07:35, 23.05.2017
У Манчестері підірвали фанатів Аріани Гранде на концерті: 22 загиблих

Обставини теракту в Манчестері досі не повідомили.

Щонайменше 22 глядачі загинули і ще 59 отримали поранення в результаті вибуху в концертному залі Manchester Arena в центрі британського Манчестера в ніч на вівторок. Поліція розглядає подію як теракт.

 

Як заявила поліція Манчестера, приблизно о 22:35 у понеділок стали з'являтися повідомлення про те, що сотні глядачів у паніці покинули концертний зал в центрі міста після того, як вони почули звук, схожий на вибух.

 

У цей час в залі закінчувався концерт американської поп-співачки Аріани Гранде.

 

Як пише The Guardian, очевидці повідомили виданню, що зал здригнувся від гучного вибуху, який було чутно зовні, і всі відвідувачі почали кричати, намагаючись вибратися назовні.

 

Одна з відвідувачів концерту розказала, що після того, як вона вийшла з залу, то побачила, що поліція оточила район, а також залізничну станцію Manchester Victoria.

 

 

"Люди, кричучи і плачучи, повідомляють, що там була бомба, а ще що там стріляють", - повідомила вона.

 

Мешканці будинку, який знаходиться навпроти залу Manchester Arena також підтвердили, що чули гучний вибух.

 

Як повідомляє NBC News, кілька офіційних осіб, поінформованих про розслідування, повідомляють, що попередні звіти свідчать про те, що стався один вибух за межами арени на південно-західній стороні, навпроти транзитної станції Manchester Victoria, яка є частиною комплексу арени. Вибух стався після того, як концерт закінчився і зачепив людей, які виходили.

 

Але ця інформація попередня і може змінитися. Вони також припускають, що така кількість жертв може бути викликана панікою серед відвідувачів концерту Аріани Гранде.Представник співачки повідомив, що вона в порядку.

 

"Розбита. Від усього серця мені дуже-дуже шкода. Не маю слів", - написала Аріана Гранде пізніше у Twitter. 

 

Прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей назвала вибух у Манчестері «жахливим терористичним актом». У своєму виступі 23 травня вона повідомила, що влада працює над вивченням деталей інциденту.

 

«Ми працюємо над встановленням повної інформації про те, що поліція розглядає як жахливий терористичний акт», – сказала Мей. Втім офіційно від влади подія наразі не кваліфікована як теракт.

 

 

Старший констебль поліції Манчестера Ян Гопкінс повідомив, що місцева поліція працює над розслідуванням вибуху разом із силовиками по боротьбі з тероризмом і розвідкою.

 

Manchester Arena, найбільший критий стадіон в Європі, був відкритий в 1995 році і вміщує 21 тисячу осіб.