Міністр інформаційної політики Юрій Стець пішов у відставку

17:46, 31.05.2017
Міністр інформаційної політики Юрій Стець пішов у відставку

Юрій Стець скаржиться на здоров'я.

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець написав заяву про відставку з посади за станом здоров’я у середу, 31 травня.

 

Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства інформаційної політики.

 

Вказується, що 31 травня Юрій Стець передав заяву про відставку голові Верховної Ради Андрію Парубію.

 

"Міністр мав розмову з керівництвом країни та членами уряду, яким повідомив про своє рішення. Причиною відставки є погіршення стану здоров'я. Жодних політичних або інших мотивів не існує", - заявив держсекретар міністерства Артем Біденко, додавши, що зараз Юрій Стець перебуває на лікарняному.

 

 

Функції виконуючого обов'язки міністра інформаційної політики на час перебування міністра в лікарні покладені на першого заступника міністра Еміне Джапарову.

 

За неофііцйними даними, перед оприлюдненням заяви про відставку пан Стець повідомив про своє рішення Президента Петра Порошенка та прем'єра Володимира Гройсмана.

 

Нібито рішення піти у відставку міністр Стець «виношував» вже кілька місяців, однак остаточно зважився піти після рішення РНБО про заборону російських соціальних мереж, яке він не схвалював, але змушений був підтримати.

 

Нагадаємо, Стець був призначений на новостворену посаду міністра інформаційної політики 2 грудня 2014 року, хоча самого відомства на той час не існувало.  

 

У журналістському середовищі нове міністерство отримало жартівливу назву «Мінстець».