В Україні почали патрулювати чотири державних траси

10:35, 12.06.2017

Дорожня поліція розпочала патрулювати чотири траси державного значення в Україні з понеділка.

 

Про це повідомив журналістам перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

 

"Патрульна поліція зараз патрулюватиме траси Київ-Харків, Київ-Зборів, Луцьк-Ковель і Ягодин-Сарни", - зазначив пан Білошицький.

 

За його словами, в понеділок «на роботу виїдуть понад 70 поліцейських». Зокрема,  дорожня поліція виходить на службу на 20 патрулях та 8 стаціонарних постах, які раніше використовувала ДАІ.

 

«Згодом ці станції "будуть перетворені на дорожні станції патрульної поліції. Там плануємо залучати інші служби: дорожні служби, можливо, служби реагування на надзвичайні ситуації», - уточнив Олексій Білошицький.

 

На його думку, це має дозволити максимально швидко усувати наслідки ДТП.

 

Окрім того, пан Білошицький повідомив, що автомобілі дорожніх поліцейських планують обладнати новими пристроями для фіксації порушень швидкості. Зараз у поліції вирішують, які саме пристрої встановлювати.

 

"В майбутньому плануємо обладнати поліцейські автомобілі сучасними камерами вимірювання швидкості. Не плутати з автофіксацією, що просто фіксує правопорушення швидкісного режиму", - сказав представник патрульної поліції.

 

І додав, що згідно з даними нових пристроїв автопорушників зупинятимуть та притягуватимуть до відповідальності на місці.