У Парижі озброєний нападник протаранив авто поліції та загинув від вибуху

21:29, 19.06.2017
У Парижі озброєний нападник протаранив авто поліції та загинув від вибуху

Поліція оглядає тіло нападника після вибуху (Reuters)

У Парижі поблизу Єлисейських полів озброєний нападник протаранив на авто поліцейський фургон, від зіткнення автівка нападника вибухнула, а водій загинув.

Про це повідомляють "Укрінформ" та "Радіо свобода" з посиланням на європейські ЗМІ.

Водій автомобіля, що атакував правоохоронців, за інформацією ЗМІ, перебуває в "Списку S" схильних або підозрюваних у тероризмі.

"Машина вибухнула після зіткнення з поліцейським мікроавтобусом, водій був озброєний", - йдеться в повідомленні жандармерії Парижа.

Представник Міністерства внутрішніх справ П'єр-Генрі Бранде заявив, що водій транспортного засобу "швидше за все мертвий"

Міністр внутрішніх справ Франції Жерар Коллон заявив, що інцидент, коли в машину поліції в центрі міста врізалося інше авто, був спробою нападу.

У авто нападника виявили вибухівку (за іншими повідомленнями, газові балони), а також автомат Калашникова й іншу вогнепальну зброю.

Розслідування у справі почала антитерористична прокуратура.

Напад стався неподалік офіційної резиденції президента Франції Емануеля Макрона, який за декілька годин до нападу мав приймати короля Саудівської Аравії Абдаллу.

Останніми роками у Франції, зокрема в Парижі, вже сталося кілька нападів – серед них один відбувся на цьому ж бульварі Єлисейські поля, тоді нападник застрелив працівника поліції, перш ніж застрелили й його. Більшість тих нападів мали ісламістське й екстремістське підґрунтя. Через них у Франції ще з кінця 2015 року діє надзвичайний стан у галузі безпеки.