На Донбасі загинуло сто захисників України цього року

13:02, 21.06.2017

Сто захисників України загинули в боях із терористами і російськими окупантами на східному фронті Донбасу протягом 2017 року.

 

Про це повідомив міністр оборони Степан Полторак у розмові з журналістами перед початком засідання уряду в середу.

 

“Як можна говорити про режим тиші, якщо 36 обстрілів було вчора, були поранені, на жаль. Зрештою, у цьому році в нас загинуло 100 чоловік. Про який режим тиші можна вести мову”, - сказав пан Полторак.

 

За словами міністра оборони, українські бійці в АТО відповідають ворогу лише тоді, «коли є загроза для нашого особового складу, відповідають вони «адекватно», і втрати ворожої сторони також є «адекватними».

 

За даними штабу АТО,  станом на середу, на окремих ділянках лінії зіткнення зросли не лише кількість та щільність ворожих обстрілів, а й суттєво збільшився калібр озброєння, з якого ворог веде вогонь по українських захисниках.

 

Впродовж минулої доби російські окупанти 36 разів застосовували зброю проти підрозділів ЗСУ, зокрема 5 разів били із важкого артилерійського озброєння.

 

Внаслідок ворожих обстрілів протягом минулого вівторка один український воїн отримав поранення поблизу селища Широкине, під Маріуполем.