Провідниця Ecolines Анна Карпенко відмовила українцям у безвізі

08:12, 26.06.2017
Провідниця Ecolines Анна Карпенко відмовила українцям у безвізі

Провідниці Ecolines самі вирішують на кого з українців поширюється безвіз.

Автобусна компанія Ecolines відмовила у перевезенні чотирьом українцям, що планували скористатися безвізовим режимом під чс подорожі до Болгарії.

 

Про це повідомила родичка постраждалих від свавілля компанії Ольга Ленц у  Facebook  в неділю.

 

Жінка також навела фотодоказ - квиток із записом про відмову.

 

За її словами, в автобус не пустили пасажирку із біометричним паспортом, у якому не було візи.

 

 

"Вчора моя сестра з чоловіком, донькою 12 років та трирічним сином не змогли виїхати до Болгарії на відпочинок. Були куплені заздалегідь квитки на автобус компанії Ecolines, але їх не пустила провідниця Анна Карпенко, бо у дочки віком 12 років немає візи. У моєї сестри, чоловіка та сина є німецький Шенген. У племінниці віза закінчилася якраз перед безвізом», - написала пані Ленц.

 

За її словами,одразу після відмови пасажири дзвонили в болгарське посольство, в митну службу: «Всюди сказали, що можна їхати, безвіз, у дитини біометричний паспорт. Проте, ні, провідниця не пустила».

 

Мало цього, коли провідницю Карпенко спитали про дію безвізового режиму між Україною та ЄС, вона заявила: "У нас свої закони".

 

Як можна побачити із квитка, причина відмови у перевезенні: "відмова у поїздці - немає візи, лише біометрика".

 

Про цей випадок вже знають в МЗС України. Також інші користувачі підтверджують, що Ecolines не виключає можливості такої відмови у посадці.

 

"На гарячій лінії сказали, що у них все вирішує стюардеса. Чекаємо на роз'яснення та компенсацію і, сподіваюсь, вибачення від автоперевізника", - написала користувачка Олена Ващенко.

 

Як повідомляла «УМ», в ніч на 11 червня країни-члени Євросоюзу запровадили безвізовий режим для громадян України, які мають біометричний паспорт.