Вибух у Голосіїво: відновити будинок неможливо

14:10, 10.07.2017
Вибух у Голосіїво: відновити будинок неможливо

Виживші мешканці вже не зможуть повернутися до свого будинку на Голосіївському проспекті.

Житловий будинок на Голосіївському проспекті поблизу готелю «Мир», швидше за все, підлягає знесенню після вибуху газу в Києві минулої суботи.

 

Про це заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс у понеділок.

 

"Будинок був зведений орієнтовно у 1948 році. Згідно з висновками експертів, після вибуху він знаходиться в аварійному стані. Його експлуатація неможлива, а відновлення – недоцільне. Люди отримають тимчасове житло на час вирішення цієї ситуації", – зазначив пан Пліс.

 

Станом на ранок 10 липня в гуртожиток на вулиці Оболонській, 34 тимчасово відселили 24 людини із 77 зареєстрованих у будинку. Частина людей розмірковує, чи потрібне їм тимчасове житло, частина – відмовилася від нього.

 

Двоє людей – 14-річний син загиблої та одна доросла людина знаходяться у лікарнях, їх стан оцінюється як середній.

 

10 липня на місці аварії також відбулося засідання штабу Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при КМДА.

 

Наразі вирішується питання, яким чином постраждалих мешканців зможуть забезпечити постійним житлом. До того часу люди житимуть у гуртожитку.

 

У свою чергу начальник управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Роман Ткачук повідомив за результатами засідання штабу, що згідно висновків будівельної лабораторії, «несучі та огороджувальні конструкції житлового будинку в цілому знаходяться в аварійному стані».

 

Як повідомляла «УМ», 8 липня на вулиці Голосіївській, 70 стався вибух у триповерховому житловому будинку, внаслідок чого обвалилося перекриття між поверхами. У 17 квартирах будинку, згідно з переписом, проживало 73 людини. Під завалами рятувальники знайшли мертвого чоловіка, ще одна жінка померла у «швидкій».

 

Офіційна причина вибуху наразі ще не повідомлена. Попередня – вибух газу.