Леоніда Черновецького повідомили про підозру в зловживанні владою

16:53, 14.07.2017
Леоніда Черновецького повідомили про підозру в зловживанні владою

Леонід Черновецький під час оголошення підозри. (Фото з ФБ-сторінки Лариси Сарган)

Генеральна прокуратура повідомила про підозру в зловживанні владою або службовим становищем колишньому міському голові Києва Леоніду Черновецькому.

 

Про це інформує прес-служба ГПУ у п'ятницю.

 

Йдеться про досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва об’єкту інженерної та транспортної інфраструктури (вертолітного майданчика) на Парковій дорозі в місті Києві.

 

Зазначається, що Черновецький діяв в інтересах невстановлених на даний час осіб з найближчого оточення колишнього президента Януковича.

 

Відтак, колишньому меру Києва закидають незаконне вилучення, зміну цільового призначення та передачу особливо цінних земель в оренду для будівництва так званого вертолітного майданчика на Парковій дорозі в місті Києві, заниження орендної плати за землю, і як наслідок  ̶- знищення об’єкта археологічної спадщини, чим територіальній громади міста Києва заподіяно збитки на загальну суму понад 250 млн грн.

 

За результатами розслідування, 14 липня 2017 року колишньому Київському міському голові Л. Черновецькому, в порядку передбаченому Кримінальними процесуальним кодексом України, повідомлено про підозру у вчиненні вказаного вище кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 

Як саме, за яких обставин і де саме Черновецький отримав підозру Генпрокуратура не уточнює.

 

Лише повідомляє, що досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває, вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до вчинення вказаних кримінальних правопорушень.

 

Нагадаємо, на цьому тижні Рада за поданням Генпрокурора зняла депутатську недоторканність з Олеся Довгого, який свого був секретарем Київради. Довгому закидають земельний дерибан Жукова острова в часи, коли мером Києва був Черновецький.