У Львові психічно хворий вбивця захопив 76 заручників (відео)

13:08, 05.08.2017
У Львові психічно хворий вбивця захопив 76 заручників (відео)

На підлозі психлікарні на Кульпарківській помітно кров жертв агресивного зловмисника (ГУ НПУ в Львівській області)

Психічно хворий чоловік, який у 2013 році вбив свого батька, захопив 76 заручників у лікарні, при чому своїх полонених він різав склом так, що 3 особи опинилися в лікарні в тяжкому стані.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Львівській області.

"4 серпня, близько 19.00 у Франківський відділ поліції надійшло повідомлення від працівника львівської психіатричної лікарні, розташованої по вулиці Кульпарківській, про те, що в одному з відділень медичного закладу пацієнт утримує заручників, погрожуючи вчинити над ними фізичну розправу", - ідеться в повідомленні.

На місце події першими прибули працівники Управління патрульної поліції міста Львова. Командир батальйону Роман Бліхарський приняв рішення про штурм заблокованого приміщення. Правоохоронці локалізували зловмисника та звільнили заручників. Під час штурму п’ятеро поліцейських отримали тілесні ушкодження.

Нападник – 30-річний львів’янин, котрий за рішенням суду від 2013 до 2017 року перебував у лікарні на примусовому лікуванні за вбивство батька. Чоловік, якого звати Дмитро, наніс загиблому 72 ножових поранення. Трохи більше ніж місяць тому чоловік був відпущений додому, проте за клопотанням родичів сьогодні об 11.00 знову був поміщений у медичний заклад.

"Близько 19.00 чоловік почав поводитись неадекватно, заблокував двері у відділення, де перебували 76 пацієнтів, пошкодив майно та розбив вікна. Склом з розбитого вікна чоловік травмував десятьох пацієнтів, троє з яких зараз перебувають у важкому стані. Усім потерпілим лікарі надають допомогу", - повідомив заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Тарас Сабанюк.

Поліцейські опублікували відео операції по звільненні заручників.

На ньому помітно, що правоохоронці спершу намагаються поговорити з чоловіком та відволікти його.

Нападник Дмитро у цей час трощить вікна та кидається уламками в правоохоронців.

Поліцейські роблять імпровізовану барикаду зі столів, намагаючися підійти ближче.

Події прискорюються, коли чутно відчайдушні жіночі крики.

Тоді поліцейські влаштовують штурм приміщення, прикриваючись столами та стільцями. На фоні звучить крик людей, яких, очевидно, нападник різав склом.

Коли правоохоронці вриваються в палати, де знаходиться Дмитро, він пробує тікати, але його схоплюють.

Увага, відео містить сцени насилля та ненормативну лексику.