Насіров позивається до антикорупціонерів у Європейському суді з прав людини

15:15, 17.08.2017
Насіров позивається до антикорупціонерів у Європейському суді з прав людини

Роман Насіров позивається до антикорупціонерів (із соцмереж)

Роман Насіров подав скаргу на Національне антикорупційне бюро та Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру до Європейського суду з прав людини.

Про це Роман Насіров повідомив у Facebook.

"Я вже отримав повідомлення з Європейського суду з прав людини про прийняття до розгляду скарги на моє незаконне затримання 02.03.2017 року детективами НАБУ", - пише він.

Роман Насіров опублікував лист від ЄСПЛ. У ньому вказано, що суд з прав людини лише зареєстрував звернення Насірова, про те, що прийняв його до розгляду не йдеться.




Насіров уточнив, що його скарга до ЄСПЛ містить доказову базу, яка свідчить про незаконність затримання голови ДФС, незаконні дії в суді при обранні запобіжного заходу, чиненні тиску на правоохоронців і суду, незаконному позбавлення волі тощо.

"За моїми повідомленнями Генеральною прокуратурою України вже відкрито низку кримінальних справ стосовно незаконних дій детективів НАБУ, прокурорів САП та суддів", - додав він.

Нагадаємо, відстороненого голову Державної фіскальної служби Романа Насірова арештували 2 березня та вивезли із лікарні "Феофанія". Після цього розпочалася судова тяганина з обрання запобіжного заходу, під час якого поряд із Романом Насіровим чергував лікар. Суд, після декількох засідання та блокування активістами, вирішив арештувати Романа Насірова із правом застави. Гроші за нього внесли дружина та тесть. Після цього Роман Насіров звільнився із СІЗО, очолив федерацію дзюдо, та, попри заборону, з’являвся на робочому місці. Майно Романа Насірова арештували.