Агентство Moody's підвищило рейтинг України та змінило на позитивний прогноз для економіки

14:49, 26.08.2017
Агентство Moody's підвищило рейтинг України та змінило на позитивний прогноз для економіки

Фінансовий рейтинг України покращується через вчасні виплати по боргам, які визнає уряд (із соцмереж)

Кредитний рейтинг України за оцінками впливового агенства Moody's покращився на із рівня Caa3 до Caa2, тому прогноз для економіки змінився зі "стабільного" на "позитивний".

Про це повідомляє "Економічна правда".

Головними факторами підвищення рейтингу стали загальний вплив структурних реформ в Україні, які можуть допомогти уряду впоратися з борговим навантаженням, а також поліпшення позиції країни на зовнішніх ринках.

В агентстві зазначають, що позитивний прогноз відображає імпульс реформ - якщо він збережеться, це може привести до подальшого поліпшення надійності внутрішнього і зовнішнього боргу України.

"Такий імпульс реформ також підтримає оновлення доступу України до світових ринків капіталу, полегшить шлях до рефінансування значних виплат за зовнішнім боргом, які настануть, починаючи з 2019 року", - йдеться в повідомленні.

Зростання рейтингу обмежене лише однією сходинкою - з Caa3 до Caa2 - через трьохмільярдний "борг Януковича", юо за іншими зобовов’язаннями Україна платежі робить вчасно.

Інші провідні агентства - Fitch і Standard & Poor's - не оновлювали рейтингову оцінку України на рівні B-, зі "стабільним" прогнозом.