Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов отримали громадянство Кіпру за гроші

18:10, 18.09.2017

Бізнесмени Ігор коломойський та Геннадій Боголюбов фактично купили громадянство Кіпру.

Про це повідомляє видання The Guardian. Представники бізнесменів підтвердили виданню, що власники групи "Приват" мають громадянство Кіпру.

Як зазначають британські журналісти, громаданство Кіпру Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов отримали за гроші, вкладені в економіку країни, яку вважають однією з основних офшорних зон Європи.

Прес-секретар Ігоря Коломойського повідомив, що той отримав паспорт Кіпру, "враховуючи його значні інвестиції в цю країну".

Адвокат, клієнтом якого є Боголюбова, повідомив те саме про свого клієнта. За його словами, Боголюбов отримав громадянство Кіпру у 2010 році "в обмін на значні інвестиції в країну (через певні компанії), і це повністю відповідало вимогам законодавства на той час".

До розслідування щодо Коломойського та Боголюбова видання The Guardian писало, що сотні звинувачуваних у корупції олігархів з України і Росії отримали паспорти ЄС за так званою схемою "золотих віз". Кіпр, зокрема, починаючи з 2013 року, заробив понад 4 мільярди євро, надаючи громадянство дуже багатим людям.

Нагадаємо, після того, як у грудні 2016 року "Приватбанк" майже визнали банкрутом, але зрештою націоналізували, почалися арешти майна, що через різні фірми належить Ігорю Коломойському. Проти екс-керівників "Приватбанку" відкриті кримінальні справи.