У Раді пропонують звільнити начальника Генштабу ЗСУ Муженка

17:44, 04.10.2017

Комітет з питань національної безпеки та оборони звернувся до Президента України щодо звільнення начальника генштабу Віктора Муженка.

 

За таке рішення проголосували більшість членів комітету, який розглядав ситуацію на військових складах у Калинівці під час засідання у середу.

 

"Згідно з Конституцією і законами України звернутися до президента про звільнення начальника Генштабу. І звернутися до міністра оборони - звільнити керівника Військової служби правопорядку", - зачитав рішення голова комітету Сергій Пашинський.

 

Під час голосування утрималися члени БПП Ірина Фріз та Олександр Бригинець.

 

Зазначимо, що міністр оброни Степан Полторак і начальник Генштабу Віктор Муженко не прийшли на це засідання комітету.

 

Причини відсутності пояснив голова Комітету Пашинський: "Ми запросили міністра оброни Степана Полторака і начальника Генштабу Віктора Муженка. Вчора Полторак поінформував мене, що він сьогодні він знаходиться з робочою поїздкою у Варшаві, від пана Муженка ніякої інформації щодо причин його відсутності ми не отримали".

 

Як повідомляла «УМ», вечері 26 вересня сталася пожежа на складах боєприпасів, що розташовані у районі міста Калинівка Вінницької області. Із зони ризику було евакуйовано понад 30 тисяч людей.

Слідчі відпрацьовують чотири основні версіїдетонації боєприпасів на території арсеналу.

 

Наближені до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова депутати (переважно з фракції «Народний фронт») вимагають персональної відповідальності начальника Генштабу Віктора Муженка.

 

Сам голова Генштабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що його не вдасться звинуватити у бездіяльності в ситуації, яка виникла у Калинівці.