У Черкасах обшуковують мерію силовики з автоматами

11:44, 06.10.2017
У Черкасах обшуковують мерію силовики з автоматами

Мер Черкас Анатолій Бондаренко вважає обшук "цирком".

Силовики з автоматами перекрили весь третій поверх і нікого не впускають в будівлі міськради Черкас у п’ятницю зранку.

 

Як стало відомо «УМ», у кабінетах департаменту архітектури та містобудування проводять обшуки і йде виїмка документів.

 

У черкаській обласній поліції пояснюють, що працівники Департаменту захисту економіки спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції проводять обшуки у межах відкритого кримінального провадження.

 

Як заявив ЗМІ черкаський міський голова Анатолій Бондаренко, обшуки пов'язані із заявами про вкладання плитки у Черкасах та незаконним будівництвом у місті.

 

Анатолій Бондаренко зізнається, що здивований тим, що все відбувається саме  у такий спосіб.

 

«Ми ж не в цирку. Ми всі документи готові надати. Навіть просимо - вилучіть всі документи для перевірки»,– запевняє Анатолій Бондаренко.

 

До речі, у Черкасах довкола очільника департаменту архітектури та містобудування Артура Савіна останнім часом неодноразово виникали скандали. Зокрема, депутати міськради від Партії вільних демократів, "Солідарності" та депутатської групи "За громаду" на спільній прес-конференції вимагали перевірити законність надання містобудівних умов департаментом архітектури на забудову в Черкасах дніпровської набережної.

 

Згодом "свободівці" подали проект рішення міськради про висловлення недовіри Артуру Савіну та ініціювали його звільнення.