Пол Манафорт здався ФБР у Вашингтоні

16:23, 30.10.2017
Пол Манафорт здався ФБР у Вашингтоні

Пол Манафорт приїхав до офісу ФБР у Вашингтоні.

Колишній політтехнолог Партії регіонів Пол Манафорт здався федеральним органам влади у Вашингтоні. Разом зі своїм адвокатом він зайшов до офісу Федерального бюро розслідувань США у понеділок о 8:15 ранку.

 

Про це пише The New York Times із посиланням на близьке до справи джерело.

 

Відомо, що Пол Манафорт вже отримав статус обвинувачуваного у справі про втручання Росії у президентські вибори в США. Йому пред'явили звинувачення за 12 пунктами.

 

Як йдеться в обвинувальному акті на сайті Департаменту юстиції США, Манафорта звинувачують у змові проти Сполучених Штатів, змові з метою відмивання грошей, у виконанні незаконних послуг агента для іноземних замовників, брехливі заяви та відмови подавати звіти про іноземні банківські та фінансові рахунки.

 

За інформацією видання, також у понеділок має "капітулювати" бізнес-партнер Манафорта Рік Гейтс, якому також наказано здатися. Його ім'я з'являється в документах, пов'язаних з компаніями, які Манафорт створив на Кіпрі для отримання платежів від політиків та бізнесменів зі Східної Європи.

 

Згідно з повідомленням, Манафорта, який також був головою виборчої кампанії президента Дональда Трампа, підозрюють у порушеннях податкового законодавства, відмиванні грошей та лобіюванні інтересів іноземців.

 

Тоі як Гейтс звинувачується у передачі більше 3 мільйонів доларів з офшорних рахунків. Обидва також підозрюються в тому, що неодноразово надавали брехливу інформацію, зокрема, бухгалтерам, податківцям та адвокатам.

 

Раніше сенатор-демократ та член Комітету юстиції Сенату США Річард Блументал заявив, що колишні радники президента США Дональда Трампа Пол Манафорт і Майкл Флінн "майже напевне" зіткнуться з кримінальними обвинуваченнями.

 

Як повідомляла «УМ», ФБР вивчає великі грошові перекази від офшорних компаній Манафорта на рахунки в США, щоб з'ясувати, чи не відмивав він гроші для уряду України часів Віктора Януковича.

 

Манафорт є центральною фігурою в розслідуванні спеціального радника Роберта Мюллера про можливу змову між кампанією Трампа і Росією, зокрема, через числені зв'язки Манафорта з росіянами і його роботу з Януковичем.