Умеров на зустрічі з Ердоганом попросив звільнити Сенцова

13:21, 12.11.2017
Умеров на зустрічі з Ердоганом попросив звільнити Сенцова

Умеров назвав звільнення Олега Сенцова пріорітетом (Фото: Антон Наумлюк, "Радіо Свобода")

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров під час зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом він зі своїм колегою Ахтемом Чийгозом обговорювали питання звільнення всіх українських громадян, яких утримує Росія, зокрема, режисера Олега Сенцова. Про це Умеров заявив в інтерв'ю виданню «Крим.Реалії».
 
«Ми висловили президентові Туреччини свою подяку і попросили продовжувати займатися цими питаннями. У першу чергу, ці сорок з гаком людей, які вважаються політичними в’язнями, або заручниками Росії. І як пріоритет серед них, ми з Ахтемом позначили Олега Сенцова. Це теж було прийнято. Більше ми ні про що не говорили», – заявив Умеров.
 
Нагадаємо, 25 жовтня Ільмі Умров і Ахтм Чийгоз зустрілися з Ердоганом після звільнення з колонії і Росії і прибуття до Туреччини. Звільнння кримських політв'язнів відбулося за сприяння Ердогана.
 
Умеров був засуджений в анексованому Росією Криму до двох років колонії-поселення за фразу "Крим - це Україна", йому також заборонили два роки займатися публічною діяльністю і виступати в ЗМІ. Умерова звинувачували в публічних закликах до сепаратизму. Він називає порушену проти нього кримінальну справу політично мотивованою.