В окупованому Бахчисараї обшукали будинок активіста Мустафи Мустафаєва

10:55, 21.11.2017
В окупованому Бахчисараї обшукали будинок активіста Мустафи Мустафаєва

(Фото: Facebook "Кримська солідарність")

В окупованому Росією Криму в місті Бахчисарай провели обшук в будинку колишнього депутата і делегата Курултаю Мустафи Мустафаєва. Про це повідомляє прес-служба організації "Кримська солідарність" у Facebook.

Згідно з інформацією прес-служби, надійшла первинна інформація, що це не обшук, а огляд. Дії силовиків нібито пов'язані з діяльністю самого Мустафи, а його сина. Відомо, що він проживає окремо, але досі прописаний у будинку батька.

На пропозицію проїхати в будинок, де фактично проживає син, співробітники поліції відповіли відмовою. В організації підкреслили, що як понятий в будинок допущена сусідка Мустафаєвих. Другий понятий приїхав разом із співробітниками поліції.

Наголошується, що раніше, Crimean Human Rights Group з посиланням на Ільмі Умерова повідомляла про те, що Мустафу Мустафаєва запрошували на допит у ФСБ разом з іншими активістами Меджлісу р. Бахчисарай. Так, співробітників ФСБ цікавили взаємини представників Меджлісу з організаторами масових заходів і свят, які на той момент були вже заарештовані в рамках так званої "справи Хізб ут-Тахрір". Запрошеним демонструвалися матеріали справи, відеоматеріали і пропонувалося співпрацювати зі слідством, яке було зацікавлене в пошуку свідків звинувачення.