«Кримська солідарність» оголосила збір коштів на оплату штрафів за одиночні пікети засуджених активістів

11:18, 24.12.2017
«Кримська солідарність» оголосила збір коштів на оплату штрафів за одиночні пікети засуджених активістів

Засідання "Кримської солідарності" (Крымская солидарность / Facebook)

На засіданні організації "Кримська солідарність" активісти прийняли рішення організувати акцію по збору коштів для оплати штрафів для тих кримських татар, які вийшли на одиночні пікети 14 жовтня.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

"Сьогодні ми оголосили про початок нового "Кримського марафону". Він фактично почався під час адміністративних судів (18 грудня – КР). Але сьогодні ми офіційно можемо говорити, що збір грошей триває. Дуже багато людей з материкової частини України і Росії вже проявили бажання брати участь в новому марафоні", – розповів активіст Сервер Мустафаєв.

Говорячи про початок нового марафону, активіст "Кримської солідарності" Дилявер Меметов зазначив, що "адміністративні штрафи не повинні стати приватною проблемою кримських татар, які вийшли на одиночні пікети 14 жовтня".

"Ці люди були гласом народу, вони вийшли показати свою незгоду від імені всього народу. Тому, ми вважаємо, що підтримавши цих людей, ми покажемо владі, що вони не залишилися наодинці зі своїми проблемами", – пояснив Меметов.

Також на засіданні "Кримської солідарності", мати фігуранта ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір" Рефата Алімова – Еміне передала з Краснокам'янки перші зібрані кошти для оплати адміністративних штрафів.

Нагадаємо, 14 жовтня в різних містах і селищах Криму активісти вийшли з одиночними пікетами. Найчастіше на їх плакатах був напис "Наші діти не терористи". За два тижні до акції з плакатом із таким написом під будівлю суду, де слухали справу Ахтема Чийгоза, прийшов 76-річний Сервер Караметов, якого на 10 діб відправили в СІЗО.

На активістів, що вийшли з одиночними пікетами, силовики окупантів склали протоколи про адміністративні правопорушення.

18 грудня в судах Криму розглядалося близько 70 справ, заведених через названі протоколи. Судді із різних міст і селищ, як в часи сталінських репресій, приймали однакове рішення: всі, хто виходив 14 жовтня, мають сплатити по 10 тисяч рублів штрафу.

Гроші на оплату штрафів почали збирати прямо під судами.