Кім Чен Ин хоче покращити відносини з Південною Кореєю

16:35, 07.01.2018
Кім Чен Ин хоче покращити відносини з Південною Кореєю

Кім Чен Ин на з’їзді компартії Північної Кореї

Державні ЗМІ Північної Кореї повідомили, що керівник країни Кім Чен Ин заявив про необхідність примирення з ПІвнічною Кореєю, але без посередників.

Про це повідомляє "Громадське".

Кім Чен Ин наголосив, що країни не повинні постійно оглядатися на своє минуле.

"Нашій країні потрібно рішуче дотримуватися політики, яка дозволила б зробити прорив в об'єднанні з Південною Кореєю. Не варто ворушити минуле і згадувати про взаємини з Сеулом. Замість цього слід покращувати зв'язки між Північчю і Півднем", — сказав він.

Також північнокорейський лідер закликав вирішувати кризу спільними зусиллями, але без залучення посередників.

"Оскільки питання відносин Північної і Південної Кореї є внутрішньою справою корейського народу, якщо ми спробуємо вирішити її за допомогою інших держав, ми створимо труднощі", — наголосив Кім Чен Ин.

Поряд із цим, президент США Дональд Трамп заявив про готовність поговорити із Кім Чен Ином телефоном, а лідер Північної Кореї про аналогічні дії, які він хоче здійснити із лідером Південної Кореї.

Нагадаємо, з території Північної Кореї неодноразово запускалися балістичні ракети в бік виключної економічної зони Японії, які щоразу пролітали над Південною Кореєю через географічне положення КНДР. В ООН через запуски ракет наклали санції на Північну Корею, бо вважаються, що ракети Хванчонг можуть нести ядерний боєзаряд, а КНДР вже володіє власною ядерною зброєю.

Дональд Трамп заявлялв, що Китай порушує санкції проти Північної Кореї, експортуючи в цю країну нафту.