Конгрес США планує збільшити фінансову допомогу Україні

09:35, 22.03.2018
Конгрес США планує збільшити фінансову допомогу Україні

Парламент США може збільшити допомогу Україні (Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України в США / Facebook)

Конгрес США погодив закон про державні асигнування, згідно якого фінансова допомога Україні у 2018 році збільшується приблизно на 60 мільйонів доларів у порівнянні із попереднім роком.

Про це повідомляє Посольство України у США.

"У Конгресі США представлено узгоджений Сенатом і Палатою представників проект Консолідованого закону про бюджетні асигнування на 2018 фінансовий рік, у якому загальний обсяг допомоги Україні визначено в обсязі 620,700 млн. дол., що перевищує відповідний минулорічний кошторис", - ідеться в повідомленні.

При цьому Допомога від Пентагону буде збільшена на 50 мільйонів доларів і складатиме 200 мільйонів доларів.

"Дані кошти спрямовуватимуться на фінансування конкретних проектів американської підтримки Збройним Силам України, зокрема, таких, як підготовка військовослужбовців, надання військової техніки та спорядження, летальної зброї оборонного характеру, іншого оснащення і послуг військового призначення, логістичне забезпечення. Перелік видів допомоги включає також розвідувальну підтримку збройних та безпекових сил нашої держави", - інформують у дипломатичному відомстві.

Фінансова допомога від Державного департаменту збільшується на 10 мільйонів доларів у порівнянні із 2017 роком.

"Кошторис допомоги Україні по лінії Державного департаменту США та причетних агентств визначено у сумі 420,700 млн. дол., що на 10 млн. дол. перевищує відповідні видатки минулого року. Збільшене фінансування спрямоване на посилення безпекової підтримки України за програмою "Міжнародне військове фінансування", - зазначають у посольстві.

Документ ще мають проголосувати в Сенаті та Палаті представників, після чого він потрапить на підпис президента США.