У Франції спіймали «тітушковода» Армена Саркісяна

21:30, 12.04.2018
У Франції спіймали «тітушковода» Армена Саркісяна

Армен Саркісян втік із України під час Євромайдану, залишивши "брудну роботу" іншим (glavk.info)

Інтерпол у Франції затримав організатора "тітушок" Армена Саркісяна, який керував групою Юрія Крисіна.

Про це повідомляє "Українська правда".

Армен Саркісян був затриманий на дорозі під час перевірки документів. Щодо нього обраний запобіжний захід - особисте зобов'язання виконувати усі судові приписи до 19 травня. До цього часу ГПУ має надіслати документи щодо його екстрадиції в Україну.

Очільник МВС Арсен Аваков нагадав журналістам, що українські слідчі вважають Армена Саркісяна одним із організаторів груп "тітушок", які нападали і вбивали людей під час Євромайдану. Зокрема, вбивство журналіста В'ячеслава Веремія здійснила саме група Армена Саркісяна. Нещодавно заарештований Юрій Крисін був його "підшефним".

"Французькі колеги за нашим запитом затримали Саркісяна. Правда, він представився громадянином Вірменії, хоча український паспорт у нього також є і отримав він його раніше за вірменський", - розповів Аваков.

Щодо Саркісяна є й інші кримінальні епізоди, зокрема щодо організації вибухів та інших злочинів.

У лютому 2015 року правоохоронці встановили особи керівників злочинних груп, які вербували "тітушок" для боротьби з активістами Євромайдану, серед них був Армен Саркісян, який координував групи "тітушок".

Армена Саркісяна вважають близьким до колишнього народного депутата Юрія Іванющенка.

Після Євромайдану Армен Саркісян втік з України і переховувався у Росії. Коли він перебрався до Франції наразі не відомо.