У Балаклії припинилися вибухи на арсеналі

20:18, 03.05.2018

У Балаклії Харківської області припинилися вибухи на військовому арсеналі.

Про це повідомлив «Радіо свобода» начальник управління зв’язків з громадськістю Збройних сил України підполковник Богдан Сеник.

"Після 15:00 спостерігалося зменшення кількості вибухів, а вже станом на 16:12 вибухи не підтверджувалися. Триває комплексна локалізація займання і пожежі. За рішенням місцевої адміністрації, відбулася евакуація найближчих будівель", – розповів він.

Для ліквідації пожежі залучили два пожежні танки, інженерну машину розгородження, вісім пожежних автомобілів, літак Ан-32 та вертоліт Мі-8. 

За словами речника Міністерства оборони, особовий склад, який долучався до розмінування території, евакуювали у повному складі.

Він зазначив, що не має інформації про постраждалих.

«Була деяка інформація про начебто якісь жертви. На цей час, за інформацією з різних джерел, це не підтверджується. Немає жертв і травмованих ані серед військовослужбовців, ані серед цивільних», – сказав Богдан Сеник.

Він додав, що не має інформації, чи багато залишалося боєприпасів на тій території, де відбувається пожежа.

«Я знаю, що ті боєприпаси на тій технічній території… Було достатньо боєприпасів, до очищення і розмінування залишків яких залучалася численна кількість груп саперів», – розповів Богдан Сеник.

Нагадаємо, у Балаклії на військовому арсеналі знову лунали вибухи та був помітний стовп диму. Спочатку повідомлялося, що це загорілася трава під час робіт із розмінування місцевості, але згодом у Міністерстві оборони заявили, що перший вибух трапився, бо танк наїхав на снаряд.