У Чернівцях обшуки у прихильників «Великої Румунії»

14:15, 11.06.2018
У Чернівцях обшуки у прихильників «Великої Румунії»

Карта "Великої Румунії" вилучена під час обшуків на Буковині (фото: СБУ)

У чернівцях співробітники СБУ влаштували обшуки в представників неназваної громадської організації, які ратували за відновлення "Великої Румунії".

В підозрюваних у спробі посягання на територіальну цілісність і недоторканність України знайшли карту Румунії, до якої включили і частину території України.

"Перевіряються дані щодо представників організації, які під час публічного заходу в обласному центрі демонстрували картографічні зображення території Чернівецької області у складі так званої "Великої Румунії", - ідеться в повідомленні СБУ.

Сепаратистські карти нібито надрукували для пропаганди "святкування" на території України 100-річчя створення "Великої Румунії".

"Правоохоронці також зафіксували, що учасники громадської організації поширювали літературу, в якій можуть міститися заклики до відновлення так званої «історичної справедливості» через анулювання існуючих міжнародно-правових і міждержавних документів та «повернення» територій Північної Буковини, Північної Бессарабії та Південної Бессарабії до складу румунської держави", - додають в СБУ.

Проти фігурантів відкрили кримінальну справу за статтею 110 Кримінального кодексу України "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України".

Як повідомляла "УМ", футболісти із Закарпаття взяли участь у чемпіонаті для сепаратистів. Міністр МЗС України Павло Клімкін попросив СБУ перевірити діяльність  команди сепаратистів.