Юлія Тимошенко піде в президенти України втретє

16:49, 20.06.2018
Юлія Тимошенко піде в президенти України втретє

Тимошенко пообіцяла не "гратися в авторитаризм і монополію влади". Фото ipnews.in.ua

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що візьме участь у виборах президента України у 2019 році.
 
Про це вона повідомила у середу під час відеоконференції у Facebook.
 
"Я буду балотуватися на посаду президента України", - сказала Тимошенко.
 
За її словами, перше, що вона зробить, якщо переможе, - проведе референдум з прийняття нової Конституції, передає Українська правда. Також Тимошенко пообіцяла не "гратися в авторитаризм і монополію влади".
 
"Зараз працює велика група вчених і правознавців, аби створити концепцію нової Конституції, потім цей проект має бути переданий на референдум, новий президент в першу чергу повинен прийняти нову Конституцію і втілити її в життя. І вже нові парламентські вибори провести за нової, сильної, найкращої в світі Конституції", - зазначила вона.
 
Крім того, на посаді президента лідер "Батьківщини" планує демонополізувати владу, "зробити її з одного боку сильнішою щодо втілення стратегій, а з іншого боку - правильно збалансованою, організованою, підконтрольною суспільству".
 
Тимошенко припустила, що після зміни Конституції вона може стати останнім президентом України, після чого країною керуватимуть канцлери.
 
Нагадаємо, 29 квітня в Україні відбулася вже шоста хвиля виборів в об’єднаних територіальних громадах, і всі шість разів перемагала опозиційна "Батьківщина" Юлії Тимошенко.