Начальниця митниці Олеся Заброварна отримала ще одну кримінальну справу за записаний на бабусю Rolls-Royce

12:23, 30.07.2018
Прокуратура Львівщини розслідує незаконне збагачення начальниці митного пункту "Рава-Руська" Олесі Заброварної. 
 
Причиною уваги правоохоронців стало розслідування проекту "Декларації" (Bihus.Info), що викрило елітну нерухомість і кілька дорогих авто, записаних на родичів митниці, пишуть "Наші гроші".
 
Одразу після публікації розслідування про фантастичні статки родичів чиновниці, юристи проекту "Тисни" (Bihus.Info) звернулись до правоохоронців. 
 
За кілька тижнів у відповідь надійшло повідомлення про відкриття кримінального провадження за ст. 368-2 ("Незаконне збагачення").
 
Нагадаємо, це вже не перше провадження для начальниці митного пункту Львівської митниці Олесі Заброварної. 
 
Зокрема, вона не вказувала в декларації мамину машину і 9 об’єктів нерухомості, аж поки проти неї не порушили провадження за фактом  фактом декларування недостовірних відомостей.
 
Згідно матеріалів справи, у своїх деклараціях за 2015-2016 роки митниця не вказала, що володіє ⅓ будинку площею 386 квадратних метрів і 515-метровим нежитловим приміщенням у Львові. 
 
Про це пише сайт "Наші гроші.Львів" із посиланням на інформацію із відкритого реєстру судових рішень.
 
У декларації за 2017 рік, поданій через два місяці після публікації, Заброварна вже вказала обидва об’єкти. Також вона довнесла ⅓ гаража площею 34 кв. м і згадала, що її чоловік володіє 303-метровим нежитловим приміщенням і 5 коморами загальною площею 91 кв. м. 
 
Окрім цього, митниця згадала, що вже п’ятий рік користується автомобілем Audi Q5 2012 року випуску, записаним на її 67-річну матір Лідію Дорош.
 
Чоловік Олесі Заброварної Олег у 2014 році став власником новенького Mercedes-Benz ML 250 CDI. 
 
А донька Богдана Заброварна кілька місяців тому (в травні 2018-го) придбала Porsche Cayenne вартістю близько 5 млн гривень.
 
Крім того, наприкінці минулого року у Заброварної-молодшої з’явилась квартира на 173 квадрати у елітному житловому комплексі "Бульвар Фонтанів". Ціни на подібні помешкання від забудовника стартують від 11 млн гривень.
 
Проте справжня окраса автопарку родини записана на 74-річну свекруху Марію Заброварну. Це представницький Rolls-Royce Wraith 2014 року випуску. 
 
Його власницею пенсіонерка стала 20 березня цього року. На даний час за такі автівки на вторинному ринку просять 350 тисяч доларів.
 
Олеся Заброварна володіє 450-метровим будинком у Львові, а її чоловік - трьома квартирами площею 198, 183 і 104 кв. м. 
 
Окрім цього, у 2017 році митниця задекларувала майже 1,5 мільйона гривень готівки. Згідно декларацій, офіційний дохід родини у 2015-2017 роках складала лише її зарплатня.
 
Як повідомляла "УМ", 74-річна Марія Заброварна, яка є свекрухою начальниці відділу митного оформлення "Рава-Руська" Львівської митниці ДФС Олесі Заброварної, 20 березня стала власницею елітного авто Rolls-Royce Wraith 2014 року випуску.