Прем’єр Чехії, що сховав сина в окупованому Криму, відмовився йти у відставку

12:20, 16.11.2018
Прем’єр Чехії, що сховав сина в окупованому Криму, відмовився йти у відставку

Бабіш-молодший разом із батьком та кількома іншими членами родини фігурують у так званій справі "Гнізда лелеки" щодо махінацій з коштами ЄС (фото: AP)

Прем’єр-міністр Андрей Бабіш емоційно відреагував на заклики до його відставки і заявив, що ні за що в житті не залишить посаду добровільно.
 
Про це він заявив у п’ятницю вранці перед вильотом до Брюсселя, повідомляють Novinky.
 
"Я лише хотів би сказати, що ніколи не піду у відставку. Ніколи. І хай всі про це знають. Ніколи", - заявив Бабіш.
 
Він також подякував президенту Мілошу Земану за обіцянку уповноважити його сформувати новий кабінет у разі можливої відставки.
 
Раніше Сенат Чехії у четвер ухвалив резолюцію із закликом до прем’єр-міністра Андрея Бабіша піти у відставку. Це пов'язано зі скандалом довкола сина прем'єр-міністра, який заявив, що минулого року батько розпорядився насильно вивезти його в Крим, щоб сховати від корупційного розслідування.
 
Бабіш-молодший разом із батьком та кількома іншими членами родини фігурують у так званій справі "Гнізда лелеки" щодо махінацій з коштами ЄС.
 
Прем’єр-міністр відмежувався від скандалу і заявив, що "Гніздо лелеки" під час прохання про отримання гранту належало його дітям.
 
Напередодні прем’єр-міністр Чехії Андрій Бабіш визнав, що його син, Андрій Бабіш, перебував у Криму, але нібито поїхав туди добровільно.