Біля будинку Профспілок у Києві сталися сутички між активістами і поліцією під час протестів

09:19, 22.11.2018
Біля будинку Профспілок у Києві сталися сутички між активістами і поліцією під час протестів

Масі Найєм під будинком Профспілок у Києві (скріншот відео)

В річницю початку Революції Гідності активісти протестували проти відкриття в будинку Профспілок у Києві ресторану швидкого харчування KFС. Акція завершилася сутичками із поліцією, затриманнями та застосуванням сльозогінного газу.

Національний центр правозахисту повідомляє, що було затримано 6 активістів, їх доправили до райвідділку поліції на вулиці Герцена, а згодом відпустили.

Сутички сталися, коли поліція затримувала активістів, які протестували проти відкриття ресторану швидкого харчування KFC в будинку Профспілок. На їхню думку, такий заклад недоречний у цій будівлі. Інцидент на відео з 33-ї хвилини.

"Адвокат Масі Наєм, якого представники Нацполіції забризкали газом, зараз з затриманими. Також з ними депутат Андрій Іллєнко", - ідеться в повідомленні.

Адвокат, ветеран АТО Масі Найєм додає, що сам постраждав від сльозоточивого газу, отримав опіки обличчя та очей.

"Щойно, під час здійснення адвокатської діяльності і захисту свого клієнта на майдані незалежності, відносно мене був застосований спецзасіб (газовий балончик) співробітниками поліції (не патрульної)", написав він.

Він назвав імена поліцейських, яких звинувачує у застосуванні спецзасобів:

- Удодов Олександр Сергийович, номер жетону 0132928;
- Бояр Сергий Сергийович, номер жетону 0053541;
- Ошомок Олександр Валерийович, номер жетону 0133017.

Народний депутат Мустафа Найєм додав, що його брат Масі Найєм є адвокатом одного з затриманих активістів - Сергія Мазура.

Він переконує, що правоохоронці чули, як Масі Найєм назвав себе адвокатом затриманого, але це не зупинило поліцейських від застосування сили.

"Співробітники поліції встановлені. ... Це не співробітники патрульної поліції. Швидше за все, це співробітники поліції спеціального призначення", – повідомив Мустафа Найєм.

Масі Найєм уже написав заяву про протиправні дії до Шевченківського райвідділу Національної поліції в Києві.