Напад в Азові: Україна звернулася до Міжнародної морської організації

20:25, 03.12.2018
Напад в Азові: Україна звернулася до Міжнародної морської організації

Київ засудив численні факти дискримінаційних перевірок суден, що прямують в українські порти - це є порушенням Конвенції ООН з морського права і двосторонніх українсько-російських угод (фото: AP)

Україна заявила протест у Комітеті з безпеки на морі Міжнародної морської організації (International Maritime Organization, IMO) у зв'язку з нападом Росії на українські військові катери в Азові.
 
Як повідомляє посольство України у Великобританії в понеділок, 3 грудня, 34 країни-члени ІМО підтримали позицію України.
 
"Українська делегація в Комітеті з безпеки на морі Міжнародної морської організації висловила категоричний протест Російській Федерації у зв'язку зі збройним нападом і захопленням у полон трьох українських військових катерів і членів їх екіпажів", - йдеться в повідомленні.
 
Зокрема, Київ засудив численні факти дискримінаційних перевірок суден, що прямують в українські порти - це є порушенням Конвенції ООН з морського права і двосторонніх українсько-російських угод.
 
"На підтримку позиції України висловилися делегації 34 країн-членів ІМО, серед яких Австралія, Великобританія, Грузія, Канада, ФРН, Франція і США, які підтримали вимоги української сторони і засудили черговий акт збройної агресії Росії проти України", - повідомили в посольстві.
 
Раніше в МЗС України заявили, що для безпеки в Азові необхідний міжнародний контингент.