У Черкасах врятували чоловіка, який застряг у вентиляційній шахті між 8 та 9 поверхом

19:01, 14.01.2019
У Черкасах врятували чоловіка, який застряг у вентиляційній шахті між 8 та 9 поверхом

Як чоловік опинився у вентиляційній шахті, перевіряє поліція (кадр відео)

У Черкасах 13 січня рятувальники витягли з вентиляційної шахти багатоповерхівки по вулиці Надпільній чоловіка. Для цього в одній з квартир їм довелося вирізати шмат бетонної плити між 8 та 9 поверхом.
 
До надзвичайників звернулися жителі цього під’їзду й повідомили, що у вентиляційній шахті застряг якийсь чоловік. Вік казав, що йому погано й просив води. Тож жителі подавали йому воду через трубочку.
 
"Коли ми викликали рятувальників, то свої дії застряглий, а він не житель нашого будинку, пояснював тим, що випадково тут "йшов і  впав". Я кажу: "Це що, бульвар Шевченка?"", - щиро дивується господиня квартири, у яку й витягували чоловіка. 
 
Як розповідає Костянтин Проценко, речник Черкаського обласного управління ДСНС, порятунком чоловіка займався черговий караул 1-ї пожежно-рятувальної частини, Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС та оперативний відділ управління ДСНС на чолі з заступником начальника Олександром Горобцем. 
 

"Оглянувши місце події, рятувальники спробували дістати чоловіка згори, через дах. На жаль, потерпілий настільки щільно застряв у отворі колодязя, що рятувальник, якого вниз головою спустили,  аби він закріпив на тілі спеціальний пояс з мотузкою, зумів лише накинути рятувальну петлю на руки потерпілого", - говорить Костянтин Петрович.
 
За його словами, подальші спроби підняти чоловіка мотузкою нагору припинили через нестерпний біль у його суглобах. 
 
Тож рятувальникам довелось перейти до іншого варіанту порятунку. За згодою власника квартири на 9 поверсі, вони розбили частину стіни всередині якої проходив повітропровід. За допомогою перфоратора та інженерних інструментів фахівці ДСНС зробили отвір, через який і витягли чоловіка з вентиляційного полону. 
 
Загалом рятувальна операція на вулиці Надпільній тривала понад три години.
 
Після звільнення чоловіка передали до рук лікарів швидкої медичної допомоги. Надавши першу допомогу, з попереднім діагнозом травматичний токсикоз або синдром тривалого здавлення, потерпілого було доставлено до міської лікарні.
 
Як чоловік опинився у вентиляційній шахті, це наразі перевіряє оперативно-слідча група Національної поліції.