Кличко не бажає перейменовувати вулицю на честь Омельченка

18:58, 14.06.2023
Кличко не бажає перейменовувати вулицю на честь Омельченка

У Києві не буде вулиці, названої на честь колишнього очільника мерії Олександра Омельченка

Київський міський голова Віталій Кличко передумав перейменувати столичну вулицю Павла Скоропадського на честь ексмера Олександра Омельченка, хоча на початку червня Київрада зареєструвала відповідний проєкт рішення за його авторства.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Кличко у Telegram.

 

«Сьогодні підписав, тобто підтримав петицію з вимогою не допустити перейменування вулиці Павла Скоропадського на честь колишнього міського голови столиці Олександра Омельченка»,— написав Кличко.

 

За його словами, перейменування будь-якої іншої вулиці на честь Омельченка буде повторно винесене на голосування в "Києві цифровому", як це рекомендувала одна з комісій Київради.

 

29 травня міський голова Віталій Кличко зареєстрував проєкт рішення Київради про перейменування вулиці Павла Скоропадського у Печерському районі Києва на вулицю Олександра Омельченка.

 

Однак 74% киян, що голосували в застосунку "Київ цифровий", висловилися проти такого перейменування.

 

Кличко аргументує необхідність перейменування тим, що внаслідок активної дерусифікації топонімів у Києві виявилося дві вулиці Павла Скоропадського. 

 

14 червня стало відомо, що комісія Київради з місцевого самоврядування підтримала проєкт рішення про перейменування вулиці Павла Скоропадського на честь ексмера Олександра Омельченка. 
 


Як повідомляла УМ, кияни створили петицію щодо недопущення перейменування вулиці Павла Скоропадського на вулицю Олександра Омельченка