Цікаві факти про кросівки: чого ми не знаємо про улюблене взуття?

19:15, 13.09.2023
Цікаві факти про кросівки: чого ми не знаємо про улюблене взуття?

Кросівки пройшли тривалий та цікавий шлях, поки завоювали увагу прихильників по всьому світу.

Кросівки стали найпопулярнішим взуттям у світі ще в кінці минулого століття. Зараз вони особливо полонили серця модників. Із цим взуттям чудово поєднуються різні стилі одягу, воно може додати акцент в образ або зробити стриманий лук менш офіційним.

 

Найчастіше люди вибирають для себе брендові кросівки, адже вони завжди мають зручну колодку, стильний зовнішній вигляд та слугують дуже довго. Якісні моделі є в магазині Invogue.

 

Цікаві факти про кросівки

 

Кросівки пройшли тривалий та цікавий шлях, поки завоювали увагу прихильників по всьому світу. Спортсмени, ділові люди, робітники, студенти та діти купують це взуття та навіть не здогадуються про його столітню історію. Цікаві факти про кросівки допоможуть відкрити завісу історії та дізнатися щось нове:

 

● спортивне взуття, схоже на класичну модель кросівок, почали випускати ще на початку XIX століття, проте тоді воно використовувалося тільки для спорту, а на ногах у звичайних перехожих його неможливо було зустріти;

● кросівки до кінця XIX століття випускалися лише для чоловіків — тільки в останні роки позаминулого віку з’явилися перші моделі для жінок;

● цей вид взуття має своїх фанатів та колекціонерів — їх називають снікерхеди;

● найдорожчі колекційні моделі, які були куплені на відкритому аукціоні, коштували 560 тисяч доларів;

● найдорожчі кросівки в історії купив житель Нью-Йорка на приватному розпродажі репера Каньє Веста за 1,8 мільйона доларів;

● фраза «Просто зроби це», що є девізом виробника взуття Nike, належала серійному вбивці, якого стратили в 1976 році (слова випадково почув рекламний менеджер та вирішив використати в рекламній кампанії);

● у ньюйоркських в’язницях заборонено носити кросівки на пінній підошві - керівництво повідомляє, що ув’язнені часто проносили в них заборонені предмети.

 

Це найбiльш цiкавi факти про улюблене взуття багатьох.

 

Кросівки та екологічні тренди

 

В США відносно нещодавно почала працювати фірма, яка переробляє старі зношені кросівки на спортивне екіпірування, тренажери. Американцям більше не потрібно викидати улюблену пару в смітник — її можна здати на переробку, тим самим сприяючи збереженню природи.

 

І наостанок: кросівки в жодному разі не варто залишати на березі моря, де їх може змити хвиля. Це взуття не тоне, не розчиняється у воді (йдеться про якісні фірмові моделі) та здатне плавати на поверхні води до 10 років. А це загрожує природі. Тому краще передавати його на переробку або викидати у сміттєвий бак для правильної утилізації.