Негода на Львівщині та Рівненщині: без світла 130 населених пунктів та 30 ЛЕП

10:25, 28.10.2023
Негода на Львівщині та Рівненщині: без світла 130 населених пунктів та 30 ЛЕП

Рятувальники попереджають про сильні пориви вітру. (Фото ДСНС України)

Низка населених пунктів у Львівській та Рівненській областях залишилася без електропостачання через негоду.

 

Як інформє країна молода, про це повідомляють голова Рівненської ОВА Віталій Коваль та голова Львівської ОВА Максим Козицький у суботу.

 

"Через сильні дощі та пориви вітру на Львівщині станом на цю годину без електропостачання 132 населені пункти (49 – повністю, 83 – частково). Над відновленням живлення уже працюють 240 фахівців "Львівобленерго", залучили 84 одиниці техніки", - повідомив пан Козицький.

 

Тоді як пан Коваль інформує: "Внаслідок нічної негоди відключено біля 30 ліній електропередач. Найбільше постраждав Рівненський район. Є знеструмлення у Дубенському та Сарненському.

 

Фахівці Рівнеобленерго вже працюють на обірваних лініях. Формуються та відправляються додаткові ремонтні бригади".

 

ДОПОВНЕНО: У Києві спостерігаються сильні пориви ураганного вітру. За інформацією Українського гідрометцентру, у найближчу годину з утриманням до кінця дня 28 жовтня пориви вітру можуть сягати 25-28 м/c.

 

 Пресцентр КМДА повідомляє, що наразі в місті зафіксовано кілька випадків травмування людей через негоду:

 

"У Шевченківському районі дерево впало на людину. Медики намагалися реанімувати чоловіка, але від отриманих важких травм чоловік помер. Також у Шевченківському районі через падіння гілок жінка отримала травму хребта. Потерпілу госпіталізували до лікарні".

 

Оперативні підрозділи комунальної аварійно-рятувальної служби (КАРС) "Київська служба порятунку" чергують цілодобово.

 

"Закликаємо містян бути обережними, враховувати погодні умови і без нагальної потреби не виходити на вулицю", - резюмують у КМДА.